Paluszki warzywne z dipem oliwkowym
07/05/2018 - 13:22
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
- zielone oliwki - ½ szklanki
- oliwa z oliwek – 2 łyżki
- świeża bazylia – ½ pęczka
- czosnek – 1 ząbek
- śmietana jogurtowa 10% od OSM Piątnica – 100ml
- sól, pieprz do smaku
- marchew, seler naciowy, papryka, ogórek, dynia
Przygotowanie:
Oliwki bardzo drobno posiekać i przełożyć do miseczki. Dodać oliwę, posiekaną bazylię i wyciśnięty przez praskę czosnek. Dodać również śmietanę oraz sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie wymieszać.
Podawać z pokrojonymi w słupki warzywami, np. marchewką, selerem naciowym, papryką, ogórkiem, dynią.
Smacznego!
Czas przygotowania:
15 minutLiczba porcji:
dużoOkoliczność:
Przyjęcie- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz