Pasta pieczarkowa z kolorową papryką

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

- cebula - 2 średnie szt.
- olej -  2 łyżki
- pieczarki świeże  - 200g
- jajka - 3 szt.
- sól, pieprz do smaku
- majonez - 1 łyżka
- kolorowa świeża papryka - 1 ½ szt.     
-Chleb Bawarski Dan Cake - 1 bochenek

Przygotowanie: 

Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i smażymy na oleju na jasnozłoty kolor. Osobno, na rozgrzanym oleju podsmażamy pieczarki pokrojone w cząstki. Jajka gotujemy na twardo. Gdy wszystkie składniki ostygną, mielimy je w maszynce do mięsa. Dodajemy przyprawy, majonez i pokrojoną w drobną kostkę paprykę. Całość dokładnie mieszamy. Pieczywo Dan Cake smarujemy pastą i dekorujemy cząstkami papryki.

Czas przygotowania: 
30 minut
Liczba porcji: 
4
Gastrosfera1