Wytrawne mini babeczki z aksamitną pastą jajeczną, łososiem i ajerkoniakiem

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 
  • jaja – 6 sztuk 
  • majonez lub jogurt typu greckiego – 4 łyżki 
  • łosoś wędzony – 100 g 
  • ikier jajeczny – 2 łyżki 
  • płatki migdałowe – 50 g 
  • sól 
  • pieprz biały 
  • kruche mini babeczki do nadzień słonych (np. Dan Cake) – 12 sztuk
Przygotowanie: 

1. Jajka ugotować na twardo, po wystudzeniu przekroić na pół, oddzielić delikatnie żółtko od białek. 

 2. Żółtka umieścić w misce, dodać majonez lub jogurt grecki, drobno posiekanego łososia i likier jajeczny. 

 3. Dodać pokruszone płatki migdałowe, wymieszać. Doprawić do smaku solą i białym pieprzem. 

 4. Powstałą masą jajeczną wypełnić Mini babeczki do nadzień słonych (np. od Dan Cake)

Czas przygotowania: 
30 minut
Liczba porcji: 
10
Okoliczność: 
Wielkanoc
Redakcja