Łosoś duszony na wstążkach z sosem porow
17/02/2012 - 14:44
kuchnia włoska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
250 g Makaronu Międzybrodzkiego wstążki
200 g fileta z łososia
150 ml wody
1 mały por
300 ml słodkiej śmietany 18%
50 ml wina białego półsłodkiego
2 łyżki oleju
sól, pieprz do smaku
listki świeżej rukoli do ozdoby
Przygotowanie:
Makaron ugotować w posolonej wodzie, zahartować w zimnej i odcedzić. Łososia doprawić solą i pieprzem, podsmażyć w oleju z obu stron, a następnie podlać wodą i poddusić 3 – 4 minuty. Pora oczyścić, pokroić w krążki i podsmażyć na oleju. Dodać śmietanę, wino, doprawić do smaku i doprowadzić do zagotowania ciągle mieszając. Podgrzany makaron wyłożyć na talerze, polać sosem, a na wierzchu każdej porcji położyć cząstki duszonego łososia. Całość udekorować listkami świeżej rukoli.
Czas przygotowania:
20 minutLiczba porcji:
2- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz