Świąteczne Carpaccio
28/10/2010 - 13:38
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
Matjasy korzenne SEKO S.A. - 250 gburaczki marynowane - 1 mały słoikoliwa z oliwek - 3 łyżkipieprz cytrynowy - 3 szczyptycytryna - 2 plasterkinatka selera - kilka listkówjogurt naturalny - 150 mlmajonez - 2 łyżkimusztarda francuska - 1 łyżka
Przygotowanie:
Buraczki odsączyć z zalewy oraz pokroić w cienkie plasterki, a następnie ułożyć je na półmisku tak, by na siebie zachodziły. Matjasy korzenne odsączyć z zalewy i pokroić w trójkąty. Ułożyć jedną ich warstwę na buraczkach. Całość polać oliwą z oliwy oraz posypać kilkoma szczyptami pieprzu cytrynowego. Danie ozdobić półplasterkami cytryny oraz natką.Jogurt wymieszać z majonezem i musztardą. Przełożyć do niedużej miseczki i również ozdobić listkami natki.Smacznego!
Czas przygotowania:
15 minutLiczba porcji:
4- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz