Filet z sandacza w sosie musztardowo-miodowym
24/12/2015 - 00:39
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
- filet z sandacza 4 porcje po ok. 150g
- sól, pieprz do smaku
- olej 2 łyżki
- wino białe półwytrawne 100ml
Sos – składniki:
- musztarda sarepska Tarsmak 2 łyżki
- musztarda francuska 2 łyżki
- miód wielokwiatowy 2 łyżki
- śmietanka słodka 18% 150 ml
Przygotowanie:
Rybę doprawić do smaku solą i pieprzem i usmażyć na oleju na złoty kolor z obu stron. Podlać winem i poddusić pod przykryciem na wolnym ogniu ok. 5-6 minut.
Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać i podgrzać często mieszając.
Gotową rybę wyłożyć na talerze i polać gorącym sosem.
Smacznego!
Autorem przepisu jest Robert Muzyczka – Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz