Penne z dorszem

kuchnia włoska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

makaron penne rigate Arrighi - 350 gpomidorki cherry - 250 gkilka filecików anchoisoliwa extra vergine Olitalia - 5 łyżekząbki czosnku - 2 posiekana natka pietruszkibiałe wino - 100 mlfilet z dorsza - 200 gkapary Ponti - 2 łyżeczkisól i pieprz do smaku

Przygotowanie: 

Ugotuj makaron al dente w dużej ilości osolonej wody. Na dużej patelni zeszklij posiekany czosnek na oliwie z oliwek, dodaj anchois cały czas mieszając. Następnie dodaj pokrojone w ćwiartki pomidorki i duś mieszając ok 4 minut. Następnie, gdy lekko puszczą sok, dodaj pokrojonego w kosteczki dorsza. Dolej do sosu wina, dopraw solą i pieprzem. Na samym końcu, jak ryba już będzie gotowa, dodaj natkę pietruszki. Dodaj do sosu odcedzony makaron, wymieszaj dokładnie i podawaj od razu.

 

Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska

Czas przygotowania: 
30 minut
Liczba porcji: 
4
katarzyna_fly