Letnia sałatka z rukoli i pora
16/07/2013 - 13:39
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
por - 1 rukola - 3 garścieananas konserwowy - 5 plastrówpomidorki koktajlowe - 10 sztukparmezan
Przygotowanie:
Por dokładnie umyć, białą jego część pokroić w cienkie półkrążki. Dodać rukolę, pokrojonego w cząstki ananasa, pomidorki koktajlowe i wymieszać. Następnie przygotować sos winegret i polać nim obficie ssałatkę. Na wierzch zetrzeć parmezan.
Sos winegret – składniki:
- 1 łyżka musztardy Tarsmak
- 50 ml octu winnego
- 50 ml oleju
- 100 ml soku z ananasa (z puszki)
- 1 łyżeczka cukru
- ½ łyżeczki soli
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
Czas przygotowania:
15 minutLiczba porcji:
2- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz