Letnia sałatka z rukoli i pora

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

por - 1 rukola - 3 garścieananas konserwowy - 5 plastrówpomidorki koktajlowe - 10 sztukparmezan

Przygotowanie: 

Por dokładnie umyć, białą jego część pokroić w cienkie półkrążki. Dodać rukolę, pokrojonego w cząstki ananasa,  pomidorki koktajlowe i wymieszać. Następnie przygotować sos winegret i polać nim obficie ssałatkę. Na wierzch zetrzeć parmezan.

 

 

Sos winegret – składniki:

 

- 1 łyżka musztardy Tarsmak

- 50 ml octu winnego

- 50 ml oleju

- 100 ml soku z ananasa (z puszki)

- 1 łyżeczka cukru

- ½ łyżeczki soli                                                  

 

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.

Czas przygotowania: 
15 minut
Liczba porcji: 
2
Gastrosfera