Orzech i szpinak źródłem wielu niespodzi
04/02/2013 - 12:59
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
Międzybrodzki Makaron wstażka - 250 gLiście szpinaku - 200 gSer żółty - 100 gjajka ugotowane na twardo - 3 sztŁuskane orzechy włoskie - 7 sztMajonez - 3 łyżkijogurt naturalny - 100 mlczosnek - 3 ząbkipomidorki koktajlowe - 7 szt.pieprz
Przygotowanie:
W pierwszej kolejności gotujemy makaron. W tym samym czasie majonez mieszkamy z jogurtem i do całości dodajemy wyciśnięte ząbki czosnku, a następnie kładziemy na patelnie i lekko podgrzewamy. Szpinak, po dokładnym wymyciu dokładamy do naszego sosu. Na koniec dodajemy makaron i dokładnie mieszkamy. Po wyłożeniu całości na talerz dekorujemy startym serem, kładziemy cząstki ugotowanego jajka i przekrojone na pół pomidorki oraz orzechy włoskie. Sałatkę doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem i gotowe.
Czas przygotowania:
30 minutLiczba porcji:
4- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz