Orzech i szpinak źródłem wielu niespodzi

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

Międzybrodzki Makaron wstażka - 250 gLiście szpinaku - 200 gSer żółty - 100 gjajka ugotowane na twardo - 3 sztŁuskane orzechy włoskie - 7 sztMajonez - 3 łyżkijogurt naturalny - 100 mlczosnek - 3 ząbkipomidorki koktajlowe - 7  szt.pieprz

Przygotowanie: 

W pierwszej kolejności gotujemy makaron. W tym samym czasie majonez mieszkamy z jogurtem i do całości dodajemy wyciśnięte ząbki czosnku, a następnie kładziemy na patelnie i lekko podgrzewamy. Szpinak, po dokładnym wymyciu dokładamy do naszego sosu. Na koniec dodajemy makaron i dokładnie mieszkamy. Po wyłożeniu całości na talerz dekorujemy startym serem, kładziemy cząstki ugotowanego jajka i przekrojone na pół pomidorki oraz orzechy włoskie. Sałatkę doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem i gotowe.

Czas przygotowania: 
30 minut
Liczba porcji: 
4
Gastrosfera