Sałatka z bobu
01/01/1970 - 01:00
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
bób (młody) – 50 dag
pomidory – 3 szt.
cebula – 2 szt.
jajka – 2 szt.
koperek – 2 łyżki
majonez
musztarda
sól, pieprz
cukier
Przygotowanie:
Wypłukany bób włożyć do wrzącej wody i ugotować pod przykryciem (posolić pod koniec gotowania). Miękki wyjąć i obrać. Jajka ugotować na twardo, wystudzić obrać i posiekać. Pomidory sparzyć gorącą wodą, zdjąć skórkę i pokroić w kostkę. Cebulę drobno posiekać. Bób, pomidory, jajka, cebulę i posiekany koperek wymieszać z majonezem. Doprawić do smaku solą, pieprzem, ewentualnie cukrem i musztardą.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz