Sałatka z boczniaków
01/01/1970 - 01:00
kuchnia...
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
boczniaki - 50 dag
czerwone, marynowane papryki - 2 szt.
jabłko - 1
czerwona cebula – 1 szt.
natka pietruszki - 1 łyżka
Sos:
sok z cytryny - 2 łyżki
olej - 3 łyżki
woda - 3 łyżki
sól, pieprz
Przygotowanie:
Boczniaki umyć i ugotować w lekko posolonej wodzie, przestudzić, osączyć i pokroić w paski. Jabłko, paprykę, cebulę pokroić w kosteczkę. Wszystkie składniki połączyć. Przygotować sos: olej wymieszać z sokiem z cytryny, wodą, solą i pierzem. Sosem polać sałatkę, posypać natką.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz