Sałatka z grillowanym serem żółtym, faso

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

fasolki szparagowej - 300 gser żółty Gouda MSM Mońkikilka pomidorków koktajlowych lub zwykłysałata strzępiasta zielona sałata strzępiasta czerwonaświeże zioła

Przygotowanie: 

Fasolkę przebieramy, odcinamy ogonki, a następnie gotujemy w osolonej wodzie do momentu aż będzie al dente. W międzyczasie grillujemy kawałki sera. Liście sałaty rwiemy na mniejsze kawałki i przekładamy do miseczki, dodajemy pokrojone pomidorki. Całość mieszamy z fasolką szparagową i serem. Dodajemy świeże zioła, doprawiamy pieprzem i solą, na koniec skrapiamy oliwą. Smacznego!

Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy

Czas przygotowania: 
1 godzina
Liczba porcji: 
2
Gastrosfera