Sałatka z kapusty włoskiej
01/01/1970 - 01:00
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
włoska kapusta – 1 mała główka
cebula - 1 szt.
migdały - 2 łyżki (posiekane)
łuskane orzechy włoskie - 2 łyżki
olej - 4 łyżki
ocet winny - 5 łyżek
cukier - 1 łyżeczka
sól - 1/4 łyżeczki
pieprz – szczypta
curry - szczypta
Przygotowanie:
Kapustę oczyścić, umyć, poszatkować. Zagotować 1 l wody, posolić. Kapustę włożyć do wrzątku, obgotować przez 8 min, osaczyć na sitku.
Cebulę obrać, posiekać, dodać do kapusty, wsypać również orzechy i migdały.
Olej wymieszać z octem, dodać sól, cukier, pieprz i curry. Sosem polać sałatkę. Przykryć i odstawić na 20 min w chłodne miejsce.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz