Sałatka z serem feta i bekonem
01/01/1970 - 01:00
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
ser feta - 15 dag
wędzony boczek - 15 dag
czerwona fasolka - 2 puszki (po ok.400 g)
cebula - 1 szt.
sól, pieprz
ocet z jabłek - 3 łyżki
sok z jabłek - 1/2 szklanki
Przygotowanie:
Fasolkę przełożyć na sito opłukać i osączyć. Boczek pokroić w paseczki i obsmażyć na patelni. Wyjąć, osączyć z tłuszczu.
Cebulę obrać, drobno pokroić, zeszklić na tłuszczu, który wytopił się z boczku, wyjąć.
Ser pokroić w kostkę. Do tłuszczu na patelni wlać ocet i sok z jabłek, zagotować, przyprawić solą, pieprzem. Fasolę, boczek, ser i cebulę przełożyć do salaterki, polać sosem, wymieszać.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz