Sałatka z jajkiem, boczkiem i sosem serowym

polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

• zielona sałata lub mix sałat
• 1 mały ogórek
• 100g pomidorków koktajlowych
• 1 mały pęczek rzodkiewki
• 2 jajka ugotowane na twardo
• 100g wędzonego boczku
•  Sos serowy z ziołami włoskimi marki LACTIMA
• świeże zioła np. tymianek
• sól
• pieprz

Przygotowanie: 

Umyj dokładnie wszystkie warzywa. Rzodkiewkę i ogórka pokrój na plasterki, pomidorki oraz jajko na ćwiartki. Boczek potnij na drobną kostkę, a następnie podsmaż na suchej patelni. Porwij sałatę na mniejsze kawałki i przełóż ją do miski. Dołóż pozostałe warzywa, jajka oraz boczek. Posyp solą , pieprzem i świeżym tymiankiem. Całość polej serowym sosem.
Smacznego!
 

Metoda przygotowania: 
gotowanie
Czas przygotowania: 
30 minut
Liczba porcji: 
2
flypr