Cukinia w marynacie
01/01/1970 - 01:00
kuchnia...
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
cukinia - 3 małe
ser pleśniowy z ziołami - 30 dag
ocet ziołowy np. estragonowego - 4-5 łyżek
sól, biały pieprz, cukier
oliwa z oliwek - 4-5 łyżek
oliwki
bazylia - gałązka do dekoracji
Przygotowanie:
Cukinię umyć, wysuszyć, pokroić w cienkie plasterki. Ser również pokroić w plastry.
Przygotować marynatę: ocet utrzeć z cukrem i solą, dodać pieprz do smaku. Wszystko wymieszać z olejem.
Na talerzu ułożyć plasterki cukini na przemian z serem. Potrawę polać przygotowaną marynatą. Można udekorować oliwkami i bazylją. Podawać z białym pieczywem.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz