Koszyczki z cukinii i ricotty
19/09/2013 - 09:19
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
młode cukinie - 2 ser ricotta - 300 gorzeszki pistacjowe - 1 garśćsos chrzanowy Tarsmak - 3 łyżkiskórka z jednej cytrynyoliwa z oliwek
Przygotowanie:
Cukinię umyć i wyciąć z niej małe koszyczki, wydrążając miąższ ze środka. Na dno koszyczków nałożyć sos chrzanowy Tarsmak, a następnie ricottę. Serek posypać posiekanymi pistacjami i drobno posiekaną skórką ze sparzonej cytryny. Całość pokropić oliwą z oliwek.
Smacznego!
Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę, Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.
Czas przygotowania:
nie wiemLiczba porcji:
nie wiem- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz