Sałatka z grillowaną cukinią i sosem czo
19/09/2013 - 09:26
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
cukinia - 1 główka sałaty rzymskiej - 1 bób - 250 gpomidory - 3 jajka - 4 ser feta - 150 g.sos czosnkowy Tarsmakpęczek szczypiorku - 1 świeżo zmielony pieprzsól
Przygotowanie:
Bób ugotować w osolonej wodzie i obrać z łupinek. Cukinię pokroić w krążki, zgrillować na patelni, a następnie doprawić solą i pieprzem. Sałatę umyć, osuszyć, poszarpać i wyłożyć na talerze. Na sałacie ułożyć pokrojone w cząstki pomidory, cząstki ugotowanych jajek, bób, zgrillowaną cukinię i pokrojoną w kostkę fetę. Sałatkę polać sosem czosnkowym Tarsmak i posypać posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego!
Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę, Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.
Czas przygotowania:
nie wiemLiczba porcji:
4- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz