Zapiekanka z ryżem marki Britta i pepperoni
16/02/2018 - 12:21
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
- 2 torebki ryżu białego marki Britta (200g)
- 300g pepperoni
- szklanka śmietany 12%
- jajko
- szklanka startego żółtego sera
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Ugotować ryż biały Britta według przepisu na opakowaniu, odsączyć, wysypać z torebek, wymieszać. Pepperoni pokroić w plasterki, połączyć z ryżem. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Śmietanę wymieszać z jajkiem i połową startego sera, doprawić solą i pieprzem. Masą zalać ryż i pepperoni. Wierzch zapiekanki posypać pozostałym startym serem. Całość piec 30 minut w temperaturze 180 stopni.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz