Zupa grzybowa z krajanką
Międzybrodzki Makaron krajanka - 250 g.wywar kostno–jarzynowy - 2 l.grzyby suszone - 50 g.podgrzybek - 350 g.kurka - 200 g.cebula - 2 szt.olej - 3 łyżkisól, pieprz do smaku - 1 szczyptanatka pietruszki - 1 szczypta
Makaron należy ugotować w osolonej wodzie, następnie zahartować i odcedzić. W tym samym czasie gotujemy wywar kostno-jarzynowy z warzywami pokrojonymi w cząsteczki oraz suszonymi grzybami. Osobno obgotowujemy grzyby świeże, odcedzamy i kroimy. Posiekaną cebulkę podsmażamy na złoty kolor, a następnie razem z grzybami dodajemy do naszego wywaru i doprawiamy solą i pieprzem dla smaku. Całość podajemy z Międzybrodzkim Makaronem Krajanką oraz natką pietruszki.
Smacznego!
Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę, szefa kuchni Dworu Korona Karkonoszy.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz