Zupa pomidorowa (1)
01/01/1970 - 01:00
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
rosół – 5 szklanek koncentrat pomidorowy – 1 mała puszka lub pomidory – 50 dag masło – 1 łyżka kwaśna śmietana - 1/2 szklanki sól i pieprz do smaku posiekany koperek i pietruszka – 1 łyżka
Przygotowanie:
Pomidory pokroić na cząstki. Udusić pod przykryciem w małej ilości wody z dodatkiem masła. Przetrzeć przez sito, dodać do rosołu. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Posypać koperkiem i natką pietruszki. Podawać z groszkiem ptysiowym, pasztecikami z ciasta francuskiego lub półfrancuskiego. Zupę można doprawić śmietaną.Podawać z ryżem, makaronem lub lanymi kluskami.
Czas przygotowania:
1/2 godziny- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz