Zupa Segedyjska
01/10/2007 - 17:00
kuchnia...
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
Boczek wędzony - 200 gCebule - 2 szt.Przecier pomidorowy - 400 gZąbki czosnku - 4 szt.Filety z ryby (chudej) - 1 kggroszek - 1 puszkawoda - 5 l
Przygotowanie:
Boczek pokroić i podsmażyć,dodać czosnek, cebulę i chwilę podsmażyć. Następnie dodać przecier pomidorowy i też smażyć (aż przecier zrobi się ciemniejszy) dodać wodę. Do wrzącej zupy włożyć filety pokrojone w paski i gotować aż będą miękkie. Przyprawić solą, pieprzem, papryką słodką. na koniec dodać groszek.
Czas przygotowania:
nie wiemLiczba porcji:
nie wiem- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz