Zupa serowa
03/09/2007 - 11:09
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
mięso mielone - 0,5 kgpieczarki - 0,5 kgmasło - 2 łyżkipory - 3 szt.serki topione Hochland - 3 szt. (duże)sól, pieprz - do smakuZiemniaki - 0,5 kg
Przygotowanie:
Pieczarki umyć i zetrzeć na tarce (tej grubej jak do warzyw), por pokroić w półtalarki. Mięso podsmazyć na patelni na masle dodać pieczarki i por i dusić około 10 min. Dodać sól i pieprz do smaku.
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę i ugotować. Do ugotowanych ziemniaków dodać podsmażone w/w składniki, gotować około 5 min. Na koniec dodać serki topione i mieszać aż się rozpuszczą (nie gotować).
Smacznego!!!
Czas przygotowania:
30 minutLiczba porcji:
4- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz