Zupa szpinakowa z cytryną oraz makaronem ryżyk marki Arrighi
08/10/2017 - 18:31
wloska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
- 1 cebula
- 1 kawałek papryczki chili
- 1 opakowanie mrożonego szpinaku
- 250 g makaronu ryżyku Arrighi
- 2 ząbki czosnku
- 1 litr bulionu
- 9 łyżek soku z cytryny Limmi
Przygotowanie:
W garnku zeszklij posiekaną cebulę i czosnek z łyżeczką oliwy z oliwek, a następnie dodaj papryczkę chili, szpinak i ryżyk Arrighi. Przez kilka minut duś wszystkie składniki, a następnie napełnij bulionem (mięsnym lub warzywnym). Pod przykryciem pozostaw zupę na wolnym ogniu przez około 10 minut, mieszając od czasu do czasu. Następnie zalej sokiem z cytryny Limmi i dalej gotuj, aż makaron będzie gotowy. Następnie podawaj gorącą zupę z grzankami lub parmezanem.
Metoda przygotowania:
gotowanieCzas przygotowania:
1/2 godziny- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz