Zupa węgierska
01/01/1970 - 01:00
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
rosół - 3/4 l
surowa kiełbasa (np. polska) - 25 dag
cebula - 25 dag
ziemniaki - 20 dag
papryka - 2 szt.
olej do smażenia
przecier pomidorowy - 2 łyżki
posiekana natka pietruszki - 1 łyżka
kwaśna śmietana - 2 łyżki
ostra mielona papryka - 1/2 łyżeczki
słodka mielona papryka - 1 łyżka
majeranek - 1/2 łyżeczki
sól, pieprz
kminek - 1/2 łyżeczki
Przygotowanie:
Cebulę, ziemniaki, paprykę i kiełbasę pokroić w kostkę. Cebulę i kiełbasę podsmażyć na oleju. Gdy cebula będzie szklista, dodać paprykę i ziemniaki. Chwilę smażyć, dolać rosół. Gotować, aż ziemniaki będą miękkie. Dodać przecier pomidorowy, zupę doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką i majerankiem. Podawać bardzo gorącą, przybraną śmietaną i zieleniną.
Czas przygotowania:
45 minut- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz