Zupa ze świeżych szparagów z krajanką
05/07/2013 - 13:22
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
Międzybrodzki Makaron krajanka - 250 gwiązka białych szparagówwoda - 0,75 lsos sojowy - 1 łyżeczkaśmietanka słodka 18% - 100 mlśmietana kwaśna 18% - 100 mlmasło - 1 łyżkamąka - 1 łyżeczkasól, cukier, biały pieprz do smaku
Przygotowanie:
· Międzybrodzki Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
· Szparagi obrać, przekroić na pół i ugotować do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Części z główką wyciągnąć, a dolne części zmiksować z wodą w której się gotowały.
· Przetrzeć przez sito, aby pozbyć się łyk, dodać sos sojowy, biały pieprz do smaku i masło.
· Obie śmietany połączyć z mąka, zahartować niewielką ilością zupy i wszystko połączyć.
· Na koniec dodać szparagi z główką i makaron.
Czas przygotowania:
nie wiemLiczba porcji:
nie wiem- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz