Sernik na zimno - klasyczny

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 
  • serek homogenizowany  - 50 dag
  • masło roślinne  - 15 dag
  • jajka - 3 szt.
  • cukier puder  - 1/2 szklanki
  • żelatyna - 2 łyżeczki
  • biszkopty - 1  opakowanie
  • galaretka truskawkowa  - 2 opakowania
  • truskawki
Przygotowanie: 

Masło roślinne utrzeć na gładką masę z cukrem pudrem i żółtkami. Dodać serki homogenizowane. Zmiksować. Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody. Ostudzić i wlać do masy serowej. Białka ubić na sztywną pianę. Delikatnie wymieszać z masą. Tortownicę wyłożyć biszkoptami. Wylać na nie masę serową. Wstawić do lodówki, gdy masa stężeje poukładać na niej umyte truskawki. Galaretki rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody. Wystudzić, polać owoce i wstawić jeszcze na dwie godziny do lodówki.

Czas przygotowania: 
nie wiem
Liczba porcji: 
nie wiem
Kasia