rafaello na krakersach
08/12/2008 - 14:14
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
duże solone krakersy - 3 paczkicukier - 1,5 szklankimleko - 3 szklankicukier waniliowy - 1 opakowaniemasło - 1 kostkamasło roślinne - 3/4 kostkimąka zwykła - 3 łyżkimąka ziemniaczana - 3 łyżkiwiórki kokosowe - 250 gżółtka - 3 sztuki
Przygotowanie:
Zagotować 2 szklanki mleka z cukrem i cukrem waniliowym.
Dobrze wymieszać ze sobą obie mąki, żółtka i resztę mleka.
Wlać masę do gotującego się mleka z cukrem.
Zagotować, dobrze mieszając.
Zostawić do ostygnięcia.
Oba masła utrzeć, dodając powoli zimny budyń.
Wsypać 200 g wiórków i wymieszać.
Układać po kolei warstwami:
krakersy
masa
krakersy
masa
krakersy
masa
posypać wiórkami
Czas przygotowania:
nie wiemLiczba porcji:
nie wiem- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz