torcik śmietankowy z truskawkami
truskawki - 60 dagherbatniki - 20 dagtwarożek - 45 dagmasło - 14 dagcukier puder - 10 dagmigdały - 10 dagśmietana kremówka - 125 dagczerwona polewa do tortów - 1/2 torebkisok jabłkowy - 1/2 szklankicukier waniliowy - 1 torebkaśmietanfix - 1 torebkamleka - 2 łyżkicukier - 1 łyżka
Herbatniki pokruszyć i wymieszać z roztopionym masłem.
Masę rozłożyć na spodzie tortownicy (średnica 26 cm).
Mocno docisnąć je do formy.
Twarożek utrzeć dokładnie z cukrem pudrem i mlekiem.
Rozsmarować na warstwie herbatników.
Posypać zmielonymi migdałami.
Wstawić do lodówki.
Truskawki oczyścić i opłukać.
Pokroić na połówki.
Rozłożyć na migdałach.
Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem i śmietanfixem.
Rozsmarować równomiernie na owocach.
W rondelku wymieszać proszek na polewę z cukrem.
Rozetrzeć z sokiem jabłkowym.
Zagotować mieszając.
Udekorować wierzch tortu.
Aż do chwili spożycia przechowywać w lodówce.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz