Sałatka z serem, szynką i sosem tysiąca
26/06/2012 - 11:27
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
sałatka tysiąca wysp KOTANYI - 1 opakowanie
Przygotowanie:
Składniki:
- główka sałaty lodowej- 1 strąk czerwonej papryki- 1 zielony ogórek- 4 łyżki kukurydzy słodkiej- garść ziaren słonecznika- drobno pokrojona polędwica sopocka- 200 g sera żółtego wędzonego- 1 pokrojona bagietka- „Sałatka Tysiąca Wysp” KOTÁNYI
Wykonanie:
Salatę rwiemy na mniejsze kawałki. Następnie dodajemy pokrojone pomidory, ogórki, paprykę i polędwicę. Wysypujemy słodką kukurydzę i w zależności od uznania posypujemy startym serem lub dorzucamy pokrojony ser w kostkę. "Sałatkę Tysiąca Wysp" Kotanyimieszamy z 300 ml kefiru i odstawiamy na 4-5 minut. Całosć mieszamy i posypujemy słonecznikiem.
Czas przygotowania:
15 minutLiczba porcji:
2- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz