Sałatka z serem, szynką i sosem tysiąca

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

sałatka tysiąca wysp KOTANYI - 1 opakowanie

Przygotowanie: 

Składniki:

- główka sałaty lodowej- 1 strąk czerwonej papryki- 1 zielony ogórek- 4 łyżki kukurydzy słodkiej- garść ziaren słonecznika- drobno pokrojona polędwica sopocka- 200 g sera żółtego wędzonego- 1 pokrojona  bagietka- „Sałatka Tysiąca Wysp” KOTÁNYI

Wykonanie:

Salatę rwiemy na mniejsze kawałki. Następnie dodajemy pokrojone pomidory, ogórki, paprykę i polędwicę. Wysypujemy słodką kukurydzę i w zależności od uznania posypujemy startym serem lub dorzucamy pokrojony ser w kostkę. "Sałatkę Tysiąca Wysp" Kotanyimieszamy z 300 ml kefiru i odstawiamy na 4-5 minut. Całosć mieszamy i posypujemy słonecznikiem.

Czas przygotowania: 
15 minut
Liczba porcji: 
2
Gastrosfera