Makaron wstążka z pomidorkami i kurczak
04/01/2013 - 11:10
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
Międzybrodzki Makaron wstążka - 250 gPomidory suszone - 5 sztukFilet z kurczaka - 1 sztukaŚmietana 30 % - 1 opakowanieczosnek - 1 ząbekwoda - 40 mlolej, sól, pieprz, bazylia
Przygotowanie:
Makaron należy ugotować al dente. Filet kroimy na cząsteczki i smażymy, a po chwili dolewamy wody. Mięso dusimy na małym ogniu przez około 10 minut po czym dodajemy czosnek. Tłuszcz oraz wodę odlewamy, a w zamian dodajemy śmietankę z pokrojonymi pomidorami. W ostatnim etapie dorzucamy mięso i doprawiamy do smaku. Całość podajemy z ugotowanym makaronem wstążka.
Czas przygotowania:
1 godzinaLiczba porcji:
4- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz