Makaronowe wstążki z łososiem
11/03/2013 - 14:26
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
Makaron Międzybrodzki - wstążki - 250 gFilet z łososia - 200 gWoda - 150 mlMał por - 1 Słodka śmietana 18% - 300 mlWino białe półspłodkie - 50 mlOlej - 2 łyżkisól, pieprzListki świeżej rukoli
Przygotowanie:
1. Gotujemy makaron
2. Łososia doprawiamy solą i pieprzem, następnie podsmażamy, polewamy wodą i dusimy ok. 3-4 minut
3. Pora czyścimy, a następnie kroimy i podsmażamy. Dodajemy śmietanę, wino i doprawiamy. Całość ciągle mieszając, trzymamy na ogniu do zagotowania.
4. Makaron wykładamy na talerz, polewamy sosem, a na wierzchu kładziemy cząstki duszonego łososia
5. Całość dekorujemy listkami świeżej rukoli
Przepis został przygotowany przez Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy Roberta Muzyczkę.
Czas przygotowania:
nie wiemLiczba porcji:
nie wiem- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz