Schab krotoszyński z grzybami w śmietani

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

- Schab krotoszyński ZM Pekpol – 500g- olej - 3 łyżki- cebula – 2 średnie szt.- podgrzybki mrożone – 250g- kurki mrożone – 250g- śmietana kwaśna 18% - 300ml- śmietana słodka 18% - 300ml- sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy i s

Przygotowanie: 

Schab poporcjować w plastry o grubości ok. 1 cm, poddusić w niewielkiej ilości wody w celu podgrzania. Cebulę obrać, podsmażyć w średniej wielkości kostkę i podsmażyć na oleju. Następnie podlać cebulę niewielką ilością wody i również poddusić. Grzyby obgotować w osolonej wodzie, odcedzić, przepłukać i dodać do cebulki. Obie śmietany połączyć i dodać do grzybów z cebulą a następnie doprowadzić do wrzenia. Doprawić do smaku sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy i sos sojowy. Schab z grzybami w śmietanie można podawać jako danie obiadowe lub jako gorącą przekąskę. Smacznego!

Czas przygotowania: 
1 godzina
Liczba porcji: 
4
Gastrosfera