Risotto wegetariańskie z jarmużem i so
27/02/2014 - 12:41
kuchnia włoska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
- 100 g ryżu- 3 łyżki oleju - 4 ząbki czosnku- 1 mała marchewka- 2-3 liście jarmużu- 1 garść orzechów włoskich łuskanych- 4 łyżki sosu serowego marki Tarsmak - sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Ryż ugotować do miękkości w osolonej wodzie i odcedzić. Marchewkę obrać, pokroić w cienkie paseczki, czosnek w plasterki i krótką chwilę podsmażyć na oleju. Dodać ugotowany ryż, grubo posiekane orzechy, pieprz do smaku, wymieszać i podsmażyć. Pod koniec dodać posiekany jarmuż i sos serowy Tarsmak.
Przepis przygotował Robert Muzyczka, Szef Kuchni - Dwór Korona Karkonoszy.
Czas przygotowania:
nie wiemLiczba porcji:
nie wiem- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz