Zielone jajka wielkanocne
16/04/2014 - 10:33
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
jajka - 4 sztukigroszek zielony mrożony - 100 gśledziki marynowane - 4 sztMajonez stołowy Tarsmak - 4 łyżki
Przygotowanie:
Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i przekroić na pół. Groszek rozmrozić, zmiksować blenderem na jednolitą masę, połączyć z majonezem i dokładnie wymieszać. Gotową pastę nałożyć na połówki jajek, obok kawałek śledzika i dowolne elementy dekoracyjne.
Przepis przygotował Robert Muzyczka, Szef Kuchni – Dwór Korona Karkonoszy.
Smacznego!
Czas przygotowania:
10 minutLiczba porcji:
2- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz