Placuszki twarożkowe z konfiturą
04/05/2018 - 12:39
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
- Twarożek Domowy grani od OSM Piątnica – 150g
- jajko – 1szt.
- cukier – ½ łyżki
- cynamon – ½ łyżeczki
- mąka pszenna – 3 łyżki
- olej rzepakowy do smażenia
Przygotowanie:
Do miseczki wybić jajko, dodać cukier, cynamon i ubić mikserem na puszystą masę. Następnie dodać twarożek i mąkę. Całość wymieszać łyżką. Ciasto powinno być konsystencji masy na placki ziemniaczane. W razie potrzeby dodać odrobinę mleka lub mąkę. Usmażyć na rozgrzanym oleju niewielkie racuszki.
Podawać z ulubioną konfiturą lub z cukrem pudrem.
Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy
Smacznego!
Metoda przygotowania:
smażenieCzas przygotowania:
30 minutLiczba porcji:
10Okoliczność:
Przyjęcie- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz