Deser staropolski
01/01/1970 - 01:00
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
biały ser - 30 dag
mleko - 1 szklanka
miód - 1 łyżka
cukier puder - 1 łyżka
mąka - 1 łyżka
cynamon - szczypta
imbir - szczypta
orzechy laskowe - 1 łyżka posiekanych
winogrona lub inne owoce do dekoracji
Przygotowanie:
Mleko zagotować z masłem, miodem, cukrem i przyprawami. Mąkę wymieszać z niewielką ilością zimnej wody, dodać do mleka i ponownie zagotować mieszając. Przestudzić. Ser rozgnieść widelcem lub zmiksować. Dodać do schłodzonego budyniu, starannie wymieszać. Masę przełożyć do salaterek, posypać orzechami i udekorować cząstkami owoców.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz