Sałatka z serem feta

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

ser feta - ok. 30 dag
jabłka – 2 szt.
kwaszone ogórki - 4-5 szt.
kukurydza - 1 puszka
pomidory - 2 szt.
czerwona papryka - 1 szt.
majonez - 3-4 łyżki
tymianek - 1 łyżeczka
pieprz

natka pietruszki – kilka gałązek

Przygotowanie: 

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę (dwa plasterki odłożyć do dekoracji). Kukurydzę dokładnie osączyć. Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne.
Ogórki, ser, paprykę, jabłka pokroić w kostkę, a następnie wymieszać z pomidorami i kukurydzą.
Do sałatki dodać majonez, tymianek oraz pieprz, delikatnie wymieszać. Ozdobić plasterkami pomidora i gałązkami natki pietruszki.

pysznie.pl