Sałatka z serem feta
01/01/1970 - 01:00
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
ser feta - ok. 30 dag
jabłka – 2 szt.
kwaszone ogórki - 4-5 szt.
kukurydza - 1 puszka
pomidory - 2 szt.
czerwona papryka - 1 szt.
majonez - 3-4 łyżki
tymianek - 1 łyżeczka
pieprz
natka pietruszki – kilka gałązek
Przygotowanie:
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę (dwa plasterki odłożyć do dekoracji). Kukurydzę dokładnie osączyć. Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne.
Ogórki, ser, paprykę, jabłka pokroić w kostkę, a następnie wymieszać z pomidorami i kukurydzą.
Do sałatki dodać majonez, tymianek oraz pieprz, delikatnie wymieszać. Ozdobić plasterkami pomidora i gałązkami natki pietruszki.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz