Zupa gulaszowa
01/01/1970 - 01:00
kuchnia węgierska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
mięso wołowe - 50 dag
cebula - 4 szt.
bulion wołowy – 1 l
pomidory - 1 puszka
czerwone wino - 1 szklanka
papryka – 2 szt.
kiszona kapusta - 10 dag
olej - 2 łyżki
sól, pieprz
słodka papryka
kminek
Przygotowanie:
Mięso wypłukać, osuszyć, pokroić. Cebulę obrać i posiekać. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić kawałki mięsa lekko podsmażyć, dołożyć cebulę, posypać solą i pieprzem, ponownie wszystko podsmażyć. Przełożyć do garnka wlać bulion, pomidory i wino, zagotować, dusić 30 minut. Paprykę umyć, pokroić. Kapustę posiekać. Włożyć do zupy, gotować 20 minut.
Doprawić solą i pieprzem, słodką papryką i ewentualnie kminkiem (w proszku).
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz