Sałatka owocowa jesienna

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

jabłka – 2 szt.
gruszki – 2 szt.
śliwki węgierki - 20 dag
jasne winogrona - 10 dag
ciemne winogrona - 10 dag
orzechy włoskie wyłuskane - 5 dag
sok z cytryny - 4 łyżeczki
cukier - 2 łyżki
miód - 1 łyżka

Przygotowanie: 

Winogrona umyć, wysuszyć, oderwać od łodyżek. Śliwki umyć, wyjąć pestki, pokroić.
Jabłka i gruszki umyć, (jeśli mają twardą skórkę, obrać), usunąć gniazda nasienne, pokroić w cienkie plasterki, skropić sokiem z połowy cytryny. Orzechy posiekać, wymieszać z owocami. Sałatkę posypać cukrem, dodać mód i sok z cytryny, wymieszać.

pysznie.pl