Sałatka z botwinką
01/01/1970 - 01:00
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
botwinka – 1 pęczek bez buraczków
cebulka dymka ze szczypiorkiem – 3 szt.
pomidory - 2 średnie
ogórek świeży – 1 mały
koperek – 1 łyżka
sos
sok z 1/2 cytryny
olej - 2 łyżki
sól, pieprz, cukier
Przygotowanie:
Botwinkę, cebulkę ze szczypiorkiem, pomidory i ogórka oczyścić, umyć, osuszyć, wszystko pokroić (ogórka, nie obierać, pokroić w plasterki), wymieszać.
Przygotować sos: olej, sok z cytryny, sól, pieprz i cukier starannie wymieszać.
Sałatkę polać sosem i posypać koperkiem.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz