Szybki tort orzechowy - w sam raz na jesień!

polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

Składniki:
masa kajmakowa                                          1 puszka
śmietanka 36%                                              250 g.
serek mascarpone                                         250 g.
brązowy cukier                                                100 g.
ulubione orzechy                                            250 g.
czekoladowe spody tortowe (np. od Dan Cake)  1 opakowanie (3 sztuki)
sok połowy cytryny
pół szklanki wody
 
 

Przygotowanie: 

Śmietankę ubijamy w dużej misce. Dodajemy do niej serek mascarpone oraz brązowy cukier. Całość miksujemy aż składniki dokładnie się połączą. Orzechy rozkruszamy. Rozdzielamy masę na dwie części i do jednej połowy dodajemy potłuczone orzechy. Sok cytrynowy mieszamy z wodą i delikatnie nasączamy roztworem spody tortowe od Dan Cake. Pierwszy spód wykładamy na paterę. Na jego wierzchu rozprowadzamy masę z serka mascarpone z orzechami. nakładamy drugi, nasączony spód i przekładamy go masa kajmakową. Nakładamy trzeci spód. Na całości ciasta rozprowadzamy masę z serka mascarpone. Ozdabiamy orzechami oraz masą kajmakową.
Smacznego!

Czas przygotowania: 
30 minut
Liczba porcji: 
dużo
Okoliczność: 
Przyjęcie
Gastrosfera1