Marokańska sałatka owocowa
01/01/1970 - 01:00
kuchnia marokańska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
jabłka – 2 szt.
gruszki – 2 szt.
sok z pomarańczy - 150 ml
sok z cytryny - 50 ml
truskawki – 60 dag
banany – 3 szt.
cukier puder – 2-3 łyżki
listki świeżej mięty
Przygotowanie:
Jabłka i gruszki obrać, pokroić na ćwiartki, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić, skropić sokiem z pomarańczy i cytryny (najlepiej świeżo wyciśniętym). Truskawki umyć, usunąć szypułki, pokroić na ćwiartki. Banany obrać, pokroić na plasterki.
Dodać do pokrojonych wcześniej owoców, posypać cukrem pudrem, wymieszać,.
Wstawić do lodówki aby się schłodziła. Przed podaniem sałatkę można udekorować listkami świeżej mięty.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz