Pierogi z gęsiny
03/09/2010 - 18:00
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
mąka - 0,5 kgwoda - 1 litrjajka - 5 sztuksól - 1 łyżkamięso z gęsi - 0,5 kg
Przygotowanie:
Farsz z gęsiny:
Mięso z gęsi gotujemy, przysmażamy cebulkę, następnie dodajemy cebulę do mięsa, mielimy i przyprawiamy majerankiem, solą i pieprzem.
Ciasto na pierogi:
Mieszamy mąkę, wodę, jajka i sól. Ciasto rozwałkujemy i wycinamy kółka, dodajemy farsz i sklejamy pierogi.
Pierogi gotujemy ok. 10 min. Podajemy z czerwoną kapusta zasmażaną.Pierogi z gęsi jadłam w Restauracji "Nordowi Mol" w Celbowie koło Pucka, z tej kaszubskiej restauracji mam też ten przepis. Polecam!
Czas przygotowania:
1 godzinaLiczba porcji:
dużo- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz