Makaron „Ryż” z julien
29/08/2013 - 15:06
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
Międzybrodzki Makaron ryż (z semoliny) - 250 gmarchewka - 2 sztukaseler - 1 sztukapor - 1 sztukaszczypior - ½ pęczekczosnek - 4 ząbkinatka pietruszki - ½ pęczkaoliwa z oliwek - 2 łyżkisól, pieprz, sos sojowy do smaku
Przygotowanie:
Makaron ugotować w osolonej wodzie, następnie zahartować w zimnej i odcedzić. Warzywa należy obrać, umyć i pokroić w cieniutkie paseczki. Część warzyw lekko podsmażyć na oliwie, dodać pokrojony w plasterki czosnek, Międzybrodzki Makaron ryż i pokrojoną natkę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i odrobiną sosu sojowego i jeszcze przez chwilę podsmażyć. Gotową potrawę wyłożyć na talerze, a obok położyć resztę surowych warzyw i posypać szczypiorkiem. Smacznego!
Czas przygotowania:
30 minutLiczba porcji:
4- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz