Żeberka barbecue z grillowaną kukurydzą
19/08/2015 - 09:45
kuchnia amerykańska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
żeberka wieprzowe ZM Pekpol - 1,5 kgketchup - 200 mlmiód - 40 mlczosnek - 4 ząbkimusztarda - 4 łyżkimielony imbir - 20 gziarna kolendry - 10 gsól, pieprzkolby kukurydzy - 4 masło - 1 łyżeczka
Przygotowanie:
Ze składników przygotować marynatę. Zamarynować żeberka i włożyć do lodówki na całą noc. Następnego dnia upiec na grillu. Mięso powinno z łatwością odchodzić od kości. Pod koniec pieczenia na ruszt wrzucić kolby kukurydzy. Gdy będą miękkie, zdjąć z rusztu, posolić i posmarować masłem.
Smacznego!
Czas przygotowania:
długiLiczba porcji:
4- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz