Wielkanocna pieczeń z jajkiem
05/04/2009 - 17:54
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
mięso mielone wieprzowe - 1 kgjajko - 5 sztukapapryka - 3 sztukaFIX do kotletów mielonych - 2 opakowaniarozmaryn - 1 łyżeczka
Przygotowanie:
Paprykę myjemy i kroimy w kosteczkę. Mięso łączymy dwoma jajkami, podrobioną papryką i fix'em do kotletów mielonych. Z całości formujemy na desce do krojenia lub stolnicy płaski prostokąt. Pozostałe trzy jajka gotujemy na twardo, obieramy i kładziemy na mięsie, po czym zawijamy, tak, aby znalazły się wewnątrz. Całość z wierzchu posypujemy do smaku suszonym rozmarynem. Pieczemy w folii aluminiowej (np. Paclan) w temperaturze 200 stopni przez około 60 minut. Smacznego!
Czas przygotowania:
1 godzinaLiczba porcji:
10- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz