Wielkanocna pieczeń z jajkiem

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

mięso mielone wieprzowe - 1 kgjajko - 5 sztukapapryka  - 3 sztukaFIX do kotletów mielonych - 2 opakowaniarozmaryn - 1 łyżeczka

Przygotowanie: 

Paprykę myjemy i kroimy w kosteczkę. Mięso łączymy dwoma jajkami, podrobioną papryką i fix'em do kotletów mielonych. Z całości formujemy na desce do krojenia lub stolnicy płaski prostokąt. Pozostałe trzy jajka gotujemy na twardo, obieramy i kładziemy na mięsie, po czym zawijamy, tak, aby znalazły się wewnątrz. Całość z wierzchu posypujemy do smaku suszonym rozmarynem. Pieczemy w folii aluminiowej (np. Paclan) w temperaturze 200 stopni przez około 60 minut. Smacznego!

Czas przygotowania: 
1 godzina
Liczba porcji: 
10
Martyna