Kotlety po kurpiowsku z Kiełbasą Podhalańską
- Kiełbasa Podhalańska firmy Gzella 200g
- schab bez kości firmy Gzella 600g
- imbir świeży tarty 1 łyżeczka
- sól, pieprz do smaku
- mąka
- jajko 1 sztuka
- bułka tarta 2 szklanki
- sezam 1 szklanka
- płatki migdałowe 1 szklanka
- dynia łuskana 1 szklanka
- słonecznik łuskany 1 szklanka
- olej rzepakowy do smażenia
- masło 1 łyżka
Schab pokroić na 4 równe porcje, rozbić tłuczkiem i doprawić solą oraz pieprzem.
Kiełbasę zmielić na maszynce, dodać imbir i dokładnie wymieszać.
Masę z kiełbasy rozprowadzić na rozbitych płatach schabu i zwinąć w rulony. Bułkę tartą wymieszać z ziarnami.
Kotlety opanierować w mące, jajku i bułce tartej z ziarnami. Usmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Kotlety pokroić w 2-cm plastry, na ich wierzch zetrzeć na tarce dobrze schłodzone masło.
Przepis poleca Szef Kuchni Robert Muzyczka
Smacznego!
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz