Tortilla z kurczakiem
09/05/2016 - 12:23
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
- Składniki dla 4 osób:
- 2 opakowania fasolki w puszce ( 400g)
- 2 piersi z kurczaka
- 1 łyżeczka kminku
- 1 puszka pomidorów krojonych Valfrutta (400g)
- 1 czerwona papryka
- 1 cebulka dymka
- 1 świeża papryczka chilli
- 4 tortille
- oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
- sól i pieprz do smaku
- produkt
- produkt
Przygotowanie:
Sposób przygotowania:
Pokrój piersi z kurczaka w paseczki i zamarynuj w oliwie z solą, pieprzem, kminkiem i posiekaną drobno papryczką chilli. Na dużej patelni zeszklij na odrobinie oliwy posiekaną dymkę i paprykę pokrojoną w paseczki. Dodaj kurczaka, po chwili fasolkę i pomidory krojone. Gotuj na średnim ogniu 8-10 min. Zawijaj przygotowany farsz w podgrzane uprzednio tortille i podawaj na ciepło.
Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl
oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska
Czas przygotowania:
30 minutLiczba porcji:
4- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz