Babeczka z pastą miętowo-cytrynową
twaróg półtłusty - 300 gramówjogurt naturalny - 2 - 3 łyżkiświeża mięta - 1 mały pęczekskórka cytrynowa - 1 cytrynakurkuma - szczyptasól - szczyptacukier - szczyptapomidorki koktajlowe - kila sztuk
Oprócz dzieci i ich rodziców, latem orzeźwiające właściwości cytryny doceniają także szefowie kuchni – Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy, poleca pastę cytrynową z dodatkiem mięty i kurkumy, jako świetne wypełnienie kruchych babeczek Dan Cake i … lata!
Wykonanie:
Twaróg połączyć z jogurtem, dodać kurkumę, cukier, sól do smaku i wyrobić jednolitą masę. Dodać drobno pokrojoną miętę, pokrojoną w drobną kosteczkę skórkę cytrynową i dokładnie wymieszać. Tartaletki napełnić pastą, udekorować listkami mięty i cząstkami pomidorków koktajlowych.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz